Omtaler

Karin Dyhr, ‘Glaspigen’ og ‘Bag om Borderline’, har efterhånden været omtalt i mange medier. Herunder finder du nogle udvalgte smagsprøver:


Anmeldt af Politikens anmeldere
Her er bøgerne, du bør læse i juleferien
Politikens boganmeldere gør et godt stykke arbejde og har i forbindelse med julen lavet en liste over gode bøger, som man kan gi’ i gave. Nu er julen jo ovre, men derfor er det stadig gode bøger – og ‘Bag om Borderline’ er også med på listen 😉

 

Politiken, d. 12/1-2011 Anmeldelse af Bo Møhl
“Borderlinepatient fortæller sin egen historie” – “Knap 2 pct. af os, eller mere end 100.000 danskere, lider af en borderlinepersonligheds-forstyrrelse, der på dansk også kaldes for en emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse….Karin Dyhr er en af dem – eller rettere var”

 


som pdf

Anmeldt af Bente Pedersen, ledende sygeplejerske
Lokalpsykiatrisk Center, Regionspsykiatrien i Silkeborg
“Bag om borderline” – “I bogen ‘Bag om Borderline’ rammer Karin Dyhr kernen i psykiatrisk sygepleje – at bruge sin faglige viden i mødet med det enkelte menneske og de konsekvenser sygdom har for dette menneske! Sygeplejersken må bruge sin professionalisme… “

 


som pdf

Sygeplejersken Nr.7 2011 (online-magasin, s. 22) Anmeldelse af Sonja Bech, afd.sygeplejerske.
“Bag om borderline” – “Karin Dyhr er en skarp iagttager af de mekanismer, der gør sig gældende i mødet med de professionelle, og bogen udgør et nyttigt supplement til de klassiske lærebøger”

 

SIND bladet Nr. 1 2011 (online-magasin, s. 29) Anmeldelse af Jesper Steen Andersen
“Bag om borderline” – “Karin Dyhr beskriver borderlineren som en skuespiller, der betragter verden som sin scene og altid i alle situationer dramatiserer og kræver opmærksomhed.”

 

Lektørudtalelse (her på siden) Lektørudtalelse af Jette Landberg, DBC (2010, uge 51)
“Bag Om Borderline?” – “Efter et forord af chefpsykolog Lars J. Sørensen, der bl.a. beskriver Tove Ditlevsen som eksempel, ser vi borderlinerens verden indefra i en række afsnit med afsæt i egne og andre patienters erfaringer…”

 

www.bogsyn.dk, 10. feb. 2011 Anmeldt af “Boganmeldelser – kærlige og kritiske”
“Bag Om Borderline?” – “…som en bred appel til alle behandlere (…) Det ser for os ud til at være lykkedes ganske godt. Karin bevæger sig frit rundt i terminologierne…”

 

SØNDAG, Nr. 6, 7. feb. 2011 Interview Karin Dyhr, af Rikke Hast i SØNDAG ( www.soendag.dk)
“Kan TRO flytte bjerge?” – “Når man ser og hører hende, har man umiddelbart svært ved at forstå, at hendes historie er sand, fordi den er så voldsom – så utrolig”

 

Magasinet Sundhed, Nr. 2, feb. 2011 Omtale i onlinemagasin
“Bag Om Borderline” – “…gøre opmærksom på den lidelse, der er så svær at bearbejde – både for patienterne og for fagfolkene i det psykiatriske system”

 

Handicapportalen.dk, d. 17/12-2010 Anmeldelse af skribent Brittmarie
“Jeg håber. at ikke kun patienter og pårørende men også plejere og personale læser bogen og derved ser det hele fra den indlagtes eller den lidendes synspunkt. Ord som selvskade og splitting…”

 

Fagbladet folkeskolen.dk, 8/12-2010 Anmeldelse af Heidi Friborg Christophersen
“Flere og flere af vore “uregerlige” piger i de ældste klasser får den psykiatriske diagnose: emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse, også kaldet borderline. Som lærer, og især klasse­lærer, er det…..”
Nyt Nordisk Forlag, 16/11-2010 “Bag om borderline” af ubekendt
“Karin Dyhr er forfatter til steadyselleren Glaspigen. I Bag om borderline bygger hun på egne og en række andre patienters erfaringer, når hun skriver om sygdommen, der især rammer kvinder”
Politiken, d. 15/2-2004 “At holde cirklen intakt” af Birgitte Aabo
“Hun forsøgte omkring 15 gange mere eller mindre helhjertet at begå selvmord, inden det lykkedes hende at komme videre og gå i gang med at indhente livet”
Bogmarkedet, d. 9/2-2004 “Happy end”, interview af Jannik Lunn
“Deres udsendte var spændt på at møde den tidligere patient på kolbøttefabrikken. Det blev et par dejlige timer i selskab med en velafbalanceret kvinde med udpræget humoristisk sans”
Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere, Medlemsbladet LAP 2004 nr. 2 “Incestofre og tvangsfiksering” af Lise Jul
“Det er så nemt at sige ingen medicin og ingen tvang, siger Karin Dyhr tænksomt. – Men det er svært at råde om, hvad man ellers kunne gøre. For mig var det en hjælp at have mennesker omkring mig”