Foredragslisten

Event Information:

 • ons
  09
  sep
  2020

  SINDs Pårørenderådgivning, tlf.rådgivningen

  15.30 - 18.30Børglumvej 5, 1. sal 8240 Risskov

  Oplæg for bl.a. rådgivere i Aarhus, Randers, Odder og Silkeborg

   

  HUN GØR DET BARE FOR AT FÅ OPMÆRKSOMHED!

   

  Borderline Personlighedsforstyrrelse (EUP) er en lidelse, som ikke bare giver stor lidelse til borderlinerne selv, men også sætter stort set alle, der har kontakt med dem – pårørende, venner, ansatte i psykiatrien, sagsbehandlere, rådgivere i telefontjenester - i en tilstand af magtesløshed og måske endda irritation. "Mon ikke, hun i virkeligheden gør det for at få opmærksomhed?", tænker rigtig mange, når borderlineren igen har skåret sig eller sidder og dunker hovedet ind i væggen. "Hvorfor kan hun så meget det ene øjeblik og ingenting det næste?" er et andet spørgsmål, som tit dukker op. Rigtig tit er ingen klar over, at der bag denne adfærd ligger traumer, som ikke er bearbejdede og som der end ikke er sat ord på. Og ingen spørger, så tilstanden varer ved...

   

  Karin Dyhr udviklede sit 'stumme sprog' som en reaktion på sin fars gentagne seksuelle overgreb - et 'sprog', som fortrinsvis bestod i, at hun skar sig på armene og kroppen. Opmærksomhed fik hun, men mest i form af væmmelse og irritation. Først, da hendes kontaktperson på psykiatrisk hospital fik skabt en relation til hende til og fik hende til at sætte ord på incesten, aftog den selvskadende adfærd, dissociationen og de øvrige borderlinesymptomer langsomt. Efter en 'psykiatrisk karriere' på 17 år med diagnosen Borderline Personlighedsforstyrrelse er hun nu helt rask og lever i dag et godt liv med mand, hund, høns og seks bonusbørn!

   

  Ved oplægget vil Karin Dyhr snakke om nogle af de typiske borderline-symptomer, specielt dissociation og selvskade, som de opleves indefra - som mestringsstrategier, som patientens Stumme Sprog.

  Bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål.