Terapeuter

Psykologer & Psykoterapeuter:

Det drejer sig om mennesker med en godkendt uddannelse, men vær opmærksom på, at jeg ikke på nogen måde selv kan stå inde for de enkelte behandlere, da jeg ikke kender dem! I og med de er medlem af anerkendte foreninger, er de underlagt strenge etiske krav, men jeg kender dem ikke personligt og ved ikke, hvordan de arbejder, så man må selv prøve sig frem.

 

Dansk Psykologforening

Du kan søge på “http://www.psykologeridanmark.dk” target=”_blank”>psykologeridanmark.dk. Her kan du taste ind fx., om du ønsker en mandlig eller kvindelig psykolog, hvor i landet han/hun skal bo, hvor lang ventetid du kan acceptere, du kan se, om der er tilskud ved lægehenvisning. Så kan du afmærke, om vedkommende skal være specialiseret i fx. psykoterapi, psykoterapi for børn, psykotraumatologi eller andet, og endelig kan du klikke af, hvilke interesser/erfaringer, det er vigtigt for dig, psykologen har. Her er der muligheder som fx. angst, depression, incest, selvmordsforsøg, pårørende til psykisk syg, selvskade, spiseforstyrrelser og andet.

Herefter vil der komme de mulige psykologer på skærmen. Kommer der for få eller slet ingen, kan du evt. fjerne nogle af dine kriterier og se, om det hjælper.

 

Dansk Psykoterapeutforening

En psykoterapeut er specielt uddannet som terapeut inden for en bestemt retning, fx. psykodynamisk terapi, kropsorienteret terapi, chok/traumeterapi eller andet.

Du kan søge på “http://psykoterapeutforeningen.dk/search/find-en-psykoterapeut” target=”_blank”>psykoterapeutforeningen.dk/search/find-en-psykoterapeut og lede efter et bestemt navn, sted i Danmark og mand eller kvinde. Herefter kan du selv udfylde felterne Terapeutiske tilbud eller Søg på fritekst. Søg på fritekst giver mange flere hits! Her kan du prøve dig frem med ord som borderline, incest, seksuelle overgreb, selvskade osv., indtil du forhåbentlig finder noget brugbart. Der står ganske meget om uddannelse og erfaringer under de enkelte profiler.